نرم افزار ERP چیست؟

نرم افزار erp چیست

اگر شرکت شما به دنبال راهی برای اجرای کارآمد برنامه‌های کسب و کار خود در بازار است باید به سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمانی ERP  نگاه جدی داشته باشید. بنابراین در ابتدای راه با این سوال مواجه می‌شوید. در واقع این سیستم می‌تواند برای به حداقل رساندن هزینه‌های سربار و به حداکثر رساندن کارایی کسب و کار ما بسیار مفید باشد. 

از آنجایی که هدف نهایی هر صاحب کسب و کار رسیدن به حداکثر سود است، درک این موضوع که erp چیست و چگونه می‌توان از نرم افزار آن استفاده کرد، بسیار مهم است. راه حل‌های ERP در طول سال‌ها تکامل یافته‌اند. اکنون بسیاری از آنها در برنامه‌های مبتنی بر وب وجود دارند که کاربران می‌توانند از راه دور به آنها دسترسی داشته باشند. همچنین انواع نرم‌افزار ERP موجود است که می‌توان از بین آنها انتخاب کرد و یا نمونه‌ی مورد نیاز خود را سفارشی‌سازی کند.

نرم افزار ERP مخفف چیست؟

سیستم‌های  ERP (Enterprise resource planning) و تکامل آنها در دو دهه‌ی گذشته رشد چشمگیری داشته است. برای اینکه بدانیم سیر تکاملی erp چیست، می‌توانیم تاریخ شروع و توجه  به این فرآیند را سال 1960 در نظر بگیریم. این تاریخ نشان دهنده‌ی تولد رایانش ابری یا همان cloud computing است. با افزایش تقاضای تولید در کارخانه‌ها، نیاز به مدیریت محصولات و کار با چنین امکاناتی گسترش پیدا کرد. بنابراین برای برقراری تعادل بین خواسته‌های مشتری و تولید محصولات، به منظور برنامه‌ریزی و مدیریت زنجیره‌ی تامین، سیستم برنامه‌ریزی  (MRP) پا به عرصه گذاشت.برای بررسی تفاوت CRM و ERP به سایت بیت اند مراجعه کنید.

تاریخچه نرم افزار برنامه‌ریزی منابع انسانی

آشنایی با تاریخچه ERP

فرآیند کنترل‌های عملیاتی، ذخیره‌ی موجودی مورد نیاز شرکت‌ها بررسی می‌کند تا سرمایه‌گذاری بهتری صورت گیرد و از منابع بهترین بهره را برد. در سال 1975، تقریبا همه شرکت‌های بزرگ از نرم افزار MRP برای مدیریت ارتباط با مشتری و کنترل فرآیندهای استراتژیک استفاده می‌کردند. البته. هزینه‌ی عملیاتی این برنامه‌ها‌ فقط برای مشاغل بزرگ مقرون به صرفه بود. برای کاهش بار این مسئله در دهه‌ی 80 نرم افزار MRP II وارد بازار شدند. این سیستم یک راه حل پیشرفته‌تر و البته پیچیده‌تر از راه حل قبلی بود. به این معنی که از کل فرآیند تولید محصول (فراتر از موجودی و تهیه مواد خام) پشتیبانی می‌کرد. آخرین نرم افزار MRP II که در بازار وجود داشت توانایی‌های برنامه‌ریزی تولید پیشرفته‌تری را در برداشت و می‌توانست با بخش‌های مختلف کسب و کار به راحتی هماهنگ شود.

سال‌ها بعد (در دهه 1990) نسخه‌ی پیشرفته‌تر و توسعه یافته‌ی MRP و MRP II  به بازار آمد. این سیستم را از همان ابتدا برنامه ریزی منابع سازمانیERP (Enterprise resource planning) نامیدند، که قابلیت‌های آن شامل CRM، HRM، مدیریت پروژه، حسابداری و مهندسی است.

مزایای نرم افزار ERP

 حال که توضیح دادیم دلیل پیدایش erp چیست به بررسی کارکردهای آن می‌پردازیم. می‌توانید یک سیستم ای آر پی را به عنوان پلی در نظر داشته باشید که همه سیستم‌های یک سازمان را به هم متصل کرده است. بدون نرم‌افزارهای ERP، بخش‌های مختلف از سیستم خاص خود برای به انجام وظایف استفاده می‌کنند. اما با این برنامه، علاوه بر اینکه بخش‌های مختلف سازمان، سیستم مخصوص به خود را دارند، همه‌‌ی سیستم‌ها به یک برنامه‌ی مرکزی وصل شده و با یک رابط فعال، قابل دسترسی هستند.

برای درک بهتر این سؤال که erp چیست به یاد بسپارید که نرم‌افزارهای  ERP می‌توانند با پیوند دادن اطلاعات مربوط به بخش‌های تولید، امور مالی، توزیع و یا منابع انسانی به یک سازمان کمک کنند؛ خودآگاه‌تر از قبل رفتار کند. در واقع برنامه ERP فناوری‌های متفاوت را به هم متصل می‌کند تا  موارد تکراری و پرهزینه، حذف شوند. این فرآیند برای سهولت در بررسی حساب‌های پرداختی، سیستم‌های نظارت بر سفارش‌های مشتری و مواردی از این دست طراحی می‌شود.

به طور کلی نرم افزار نرم افزار ERP در حیطه‌های مختلفی مانند موارد زیر مورد استفاده است:

  • لجستیک
  • منابع انسانی
  • گردش کار
  • خدمات
  • پروژه‌ها
  • هوش تجاری
  • مالی و حسابداری برای یکپارچه‌سازی اطلاعات مالی
  • خدمات
  • تولید
  • خرید و تدارکات و زنجیره تأمین
  • فروش و بازاریابی
  • انبارداری
کارکرد erp چیست
کارکرد erp چیست

ویژگی های برنامه‌ریزی منابع سازمانی (ERP)

برای این که بدانیم ویژگی یک برنامه erp چیست و چگونه می‌تواند روند تجارت الکترونیک ما را بهبود بخشد، می‌توانیم موارد زیر را برشمریم:

1. کارآمد برای ارتقا فروش و بازاریابی

نرم‌افزارهای  ERP مشخصات دقیق هر مشتری و تاریخچه‌ی فروش آنها را برای ما حفظ می‌کنند. این اطلاعات به کسب و کار شما  اجازه می‌دهد ترجیحات مشتری را در طی زمان بهتری درک کنیم. بادانستن نیازها و ترجیحات مشتریان، در بازاریابی محصولات و همچنین توصیه‌های بهتر برای فروش پر سود موفق‌تر عمل خواهد شد.

2. مدیریت بهتر منابع انسانی

برای اینکه بدانید منظور ما از این ویژگی erp چیست، در ذهن داشته باشید که ماژول منابع انسانی در یک سیستم ERP به عنوان پلتفرمی سرتاسری و یکپارچه عمل می‌کند که مراحلی مانند مدیریت استخدام، حقوق و دستمزد، جبران خسارت و موارد دیگر را تحت نظارت دارد. این برنامه به ما کمک می‌کند تا توابع پیچیده منابع انسانی مانند کسر مالیات را با اتوماسیون انجام دهیم و در زمان و منابع صرفه‌‌جویی کنیم.

3. توانایی مدیریت کارآمد زنجیره تأمین

حتما متوجه شده‌اید که سیستم‌های ERP نقش اساسی در مبارزه با ناکارآمدهای هر فرآیند زنجیره تأمین ایفا می‌کنند. به کمک  ای آر پی، قیمت‌های مناسبی از تأمین‌کنندگان دریافت کرده، ضایعات در هر فعالیت را با بهینه‌سازی فرآیندهای تولید کاهش داده و موجودی مدیریت می‌شود. همچنین تلاش‌ کارکنان، در جهت درست (تولید و عرضه محصول) هدایت می‌شود.

در نتیجه وقتی صحبت از ویژگی سیستم ERP می‌شود باید در نظر بگیریم که این برنامه از تمام فرآیندهای زنجیره تأمین که شامل تولید، مدیریت موجودی تا حمل و نقل و توزیع است، مراقبت خواهد کرد. در همین راستا و برای اطمینان از انعطاف پذیر و مقرون به صرفه بودن عملیات هم یک نوع دید بین پلتفرمی را در بازه زمان واقعی، ارائه می‌کند.

4. اتوماسیون کنترل ‌های مدیریتی

یکی دیگر از ویژگی‌های ضروری در همه‌ سیستم‌های ERP، توانایی خودکارسازی وظایف و البته فرآیندهای تکراری مشاغل است. اتوماسیون به عنوان ویژگی اصلی  ای آر پی، به فعالیت‌های تکراری مانند پردازش سفارش‌های خرید، حقوق و دستمزد، صورت‌حساب‌ها، گزارش‌ها و غیره سرعت و دقت می‌بخشد. این ویژگی کارهای دستی که دقت کمی دارند را حذف می‌کند، سختی وارد کردن داده‌ها به صورت دستی را کاهش می‌دهد و در زمان کلی سازمان صرفه‌جویی می‌کند. فراموش نکنید که اتوماسیون تا حد قابل توجهی می‌تواند خطاهای انسانی هم به حداقل برساند.

همچنین اتوماسیون حجم زیادی از کار را از دوش کارمندان برداشته و فضای لازم برای مدیریت زمان، انرژی و دانش آنها را فراهم می‌کند.

مزایای erp چیست
مزایای erp چیست

مزایای پیاده سازی سیستم ERP

تا به اینجا متوجه شده‌اید که کاربرد erp چیست و سازمان‌ها از برنامه‌ریزی منابع سازمانی با اهداف مختلفی مانند کاهش هزینه‌های اضافی و یا بهبود عملیات گسترده استفاده می‌کنند. گرچه منافعی که از این سیستم محقق می‌شود بسته به نوع فعالیت هر سازمان متفاوت است؛ اما باز هم می‌توانیم به این مسئله فکر کنیم که مزیت‌های کلی erp چیست.

1. دقت و بهره‌وری را بهبود می‌بخشد

اتوماسیون فرآیندهای  مختلف در سازمان، بهره‌وری پرسنل و پروژه را بهبود می‌بخشد. علاوه بر این، بخش‌هایی که با این فرآیندهای به هم پیوسته کار می‌کنند، می‌توانند فعالیت خود را برای دستیابی به نتایج سریع‌تر و بهتر، هماهنگ کنند.

erp چیست
افزایش بهره‌وری با فرآیندهای استراتژیک در نرم افزار ERP
گزارش سازی در erp
کنترل های عملیاتی در نرم‌افزار erp

2. گزارش‌دهی بهبود پیدا می‌کند

با استفاده از یک سیستم منبع واحد و در نتیجه افزایش گزارش‌سازی سریع در زمان و هزینه صرفه‌جویی می‌شود و سود خوبی برای کسب و کار دارد. گزارش‌دهی دقیق و البته کامل به سازمان کمک می‌کند تا به اندازه‌‌ی کافی برای برنامه‌ریزی‌، وقت صرف کرده و همچنین اطلاعات مفیدی را در مورد میزان بودجه، پیش‌بینی مراحل بعدی و اطلاع‌رسانی وضعیت عملیات به طرف‌های ذی‌نفع (مانند سهام‌داران)، ارائه دهند.

3. همکاری درون گروهی را افزایش می‌دهد

اگر می‌خواهید بدانید اصلی‌ترین مزیت erp چیست، باید همین مورد را در ذهن نگه دارید. با نرم‌افزار ERP بخش‌های مختلف سازمان همکاری بهتری با یکدیگر دارند و اطلاعات مورد نیاز برای بهبود پروژه‌ها را به آسانی به اشتراک می‌گذارند. همچنین نیروهای کار تازه وارد می‌توانند در این بهره‌وری کلی نقش مهم داشته باشند؛ زیرا پذیرش سازمانی یا آنبردینگ (Onboarding) سریع‌تری را به همراه خواهد داشت. به طور کلی کارکنان از فعالیت‌های سایر بخش‌ها، آگاهی بهتری دارند و نقش هر کدام در دستیابی به چشم انداز شرکت روشن می‌شود. در نهایت وظایف ساده و دستی حذف می‌شوند تا کارکنان زمان خود را برای به ثمر رساندن کارهای معنادارتر، در نظر بگیرند.

یکپارچه سازی با نرم افزار erp
یکپارچه سازی با نرم افزار erp
Employee Performance Metrics
کاربرد erp در بهبود برنامه‌ریزی منابع

4. کارایی کلی شرکت را افزایش می‌دهد

ERP همه مشاغل را به این توانایی می‌رساند با سرعت مناسبی به اطلاعات مورد نیاز مشتریان و شرکای تجاری خود دسترسی پیدا کنند. این کار به بهبود رضایت مشتری و کارکنان مجموعه، بالا رفتن نرخ پاسخ‌دهی و افزایش نرخ دقت افراد درگیر پروژه کمک می‌کند. علاوه بر این‌ها، هزینه‌های مربوطه به تمامی این بخش‌ها کاهش می‌یابد؛ زیرا شرکت به طور کارآمدتری عمل می‌کند.

جمع بندی مبحث erp چیست

در این مقاله در مورد اینکه erp چیست صحبت و ضمن بیان تاریخچه‌ی آن مزایا و آثار استفاده از این نرم افزار بیان شده است. استفاده از راهکارهای نرم افزاری می‌تواند علاوه بر بالا بردن سرعت سازمان شما، دقت کارکنان را بالا برده و بهره‌وری را افزایش دهد. به طور کلی ضمن دستیابی به اهداف خود از صرف هزینه‌های اضافی خودداری خواهد شد. همچنین برای مدیریت و نظارت بهتر سازمان می‌تواندی از ویژگی‌های اتوماسون و گزارش‌سازی ای آر پی استفاده کنید.

ما در بیت اند گرد هم آمده‌ایم تا در رسیدن به اهداف تجاری صاحبان کسب و کار را یاری کنیم و متناسب با تقاضای آنان، نرم‌افزار مناسب را تهیه و عرضه کنیم. شما می‌توانید از پل‌های ارتباطی ما استفاده کرده و با امکان اخذ مشاوره رایگان، بهترین نرم افزار برای کسب‌وکارتان را پیدا کنید.

خدمات بیت اند

نرم افزار Dynamics 365 نرم افزار جامع و پیشرو مایکروسافت، انتخاب اول بسیاری از شرکت‌های بزرگ دنیا به عنوان اتوماسیون فرآیندهای تجاری است.

هدف اصلی شرکت بیت اند توانمند کردن مشتری از طریق افزایش دانش او نسبت به نرم افزار است. بنابراین در تمام مسیر بازاریابی از زمان شناسایی مشتری تا فروش در کنار کسب و کار شما خواهیم بود تا با صرف کمترین انرژی و زمان، بیشترین بازدهی را برای بهره‌وری کارکنان شما و رضایت مشتریان‌تان داشته باشید.همچنین شما می توانید برای کسب اطلاعات در مورد مدیریت منابع انسانی چیست نیز به سایت بیت اند مراجعه کنید.

BIT and logo with R Copy.jpg

این اعلان را به اشتراک گذارید